Basa SundaÉdit

Kecap barang [su]

Magatru

  • salah sahiji jinis pupuh dina sastra Sunda anu boga lima padalisan: Padalisan kahiji diwangun ku 12 engang anu tungtungna u, padalisan kadua diwangun ku 8 engang anu tungtungna i, padalisan katilu diwangun ku 8 engang anu tungtungna u, padalisan kaopat diwangun ku 8 engang anu tungtungna i, jeung padalisan kalima diwangun ku 8 engang anu tungtungna o. Biasana watek pupuh magatru ngagambarkeun lakon kaprihatinan diselang ku babanyolan.
  • Cik Tini, pangmacakeun pupuh Magatru anu Ibu siapkeun.
  • Meni lieur kieu nyusun pupuh Magatru téh, mana urang teu jago pisan nyieun pupuh jiga anjeunna.
  Tarjamahan[?]
Ieu kecap nyampak dina Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata.